Over

Mijn naam is Helga de Gier. Ik heb een bachelor Taal- en Cultuurstudies en een master Meertaligheid en Taalverwerving van Universiteit Utrecht. Ik heb mij gespecialiseerd in taalverwerving en onderwijs.

Ik ben in 2011 begonnen met het geven van bijles op de middelbare school en ben hiervanuit langzaamaan meer mensen gaan helpen. Dit is uiteindelijk hoe mijn bijlesservice Lingua Taalles tot stand is gekomen.Ik heb een passie voor taal en taalonderwijs. Via Lingua heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt.

In de afgelopen jaren heb ik les gegeven aan leerlingen die moeite hebben met het leren van taal, bijvoorbeeld door dyslexie of ADHD/ADD. In 2014 heb ik mijn Cambridge FCE diploma en DELF (Diplome d’etudes en Langue Francaise) behaald. In 2016 heb ik mijn Cambridge CPE diploma behaald. Van september tot en met december 2018 heb ik aan University College Dublin (Ierland) gestudeerd. Hier heb ik vakken gevolgd over het lesgeven van vreemde talen.

In 2021 heb ik stage gelopen bij educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff waar ik onderzoek heb gedaan naar vernieuwingsmogelijkheden in hun lesmethoden. Datzelfde jaar ben in Cum Laude afgestudeerd voor mijn master.

“Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal.”

Johann Wolfgang von Goethe

“Het kunnen spreken van slechts één taal is een gevangenis.”

David Mitchell

“De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld.”

Ludwig Wittgenstein

Laten we samen wat bouwen.